Wat kost het?

Prijslijst

Prijslijst scheidingsbemiddeling

Prijslijst incl. BTW (per 1 januari 2024)

Zonder begeleiding

Met begeleiding

Overige kosten scheidingsbemiddeling

Welke kosten brengt een scheiding onder andere met zich mee?

Vaste kosten

  • Kosten uittreksel persoonsregister € 15,-* per persoon
  • Kosten uittreksel huwelijksregister € 12,50*
  • Kosten uittreksel geboorteregister € 12,50 * per kind (indien er minderjarige kinderen aanwezig zijn)
  • Griffiekosten € 320,- (2024)

(* kan per gemeente verschillen)

Variable kosten kunnen o.a. zijn:

  • Begeleiding scheiding.
  • Afhankelijk van jullie persoonlijke situatie kan er bij De Leeuw Advies & Bemiddeling gekozen worden voor een all-in pakket of een uur tarief. Wij bespreken dit graag persoonlijk met u in een vrijblijvend gesprek.
  • Indien er een koopwoning aanwezig is, kunnen de kosten van taxateur/makelaar, bank en of financieel adviseur van toepassing zijn.
  • Kosten van het pensioenfonds voor de eventuele aanpassingen. Niet ieder pensioenfonds brengt kosten in rekening. Dit kan bij het pensioenfonds worden opgevraagd.

Kosten mediation ten opzichte van advocaat.

In het persoonlijke en vrijblijvende gesprek kunnen we bespreken wat er in jullie situatie geregeld dient te worden. Bij een all-in pakket zullen de kosten dan tussen de € 2500,- en € 3000,- inclusief BTW liggen. Er kan echter ook gekozen worden voor een uurtarief van € 145,- inclusief BTW. De totale tijdsduur van een scheidingsbegeleiding ligt gemiddeld rond de 20 uur, afhankelijk van het proces.

Het gemiddelde uurtarief van een advocaat ligt rond € 175,- per uur (exclusief BTW). Hierdoor zullen de kosten bij gelijke tijdsbesteding hoger liggen dan bij mediation via een bemiddelaar/mediator. Indien jullie beiden een eigen advocaat nemen, zullen deze kosten logischerwijze nog hoger komen te liggen dan bij een bemiddelingstraject via een bemiddelaar/mediator.

Daarnaast lijkt er een tendens te ontstaan waarin rechters de voorkeur geven aan een bemiddelingstraject via mediation omdat beide partijen dan beter in staat zijn om de ander duidelijk te maken waarom een bepaalde beslissing praktisch, logisch, maar ook emotioneel de beste beslissing lijkt. De uitkomst van mediation biedt op de lange termijn beter houvast dan een door een rechter opgelegde beslissing waar uiteindelijk geen van beide partijen gelukkig mee is.

De Leeuw Advies & Bemiddeling

De Leeuw Advies & Bemiddeling is in 2010 opgericht door Steven de Leeuw en is gevestigd in Numansdorp. In opdracht van Randstad Financieel Adviesgroep BV adviseert hij o.a. in hypotheken en verzekeringen. In 2013 is de dienstverlening uitgebreid met scheidingsbemiddeling / mediation.

Bezoekadres

Edisonstraat 78
3281 NC  Numansdorp
KvK: 51100800

Samenwerking

Logo AFS groep
Logo Randstad Financieel Adviesgroep