Hoe werken wij?

Stappenplan

Werkwijze scheidingsbemiddeling

Wij werken op basis van de onderstaande stappen:

 1. 1Eerste stap: is een vrijblijvend gesprek.

  Tijdens dit gesprek kan er aangeven worden wat jullie willen en kunnen wij aangegeven wat wij voor jullie kunnen betekenen. Naar aanleiding van dit gesprek kunnen jullie bepalen of wij de juiste partij zijn om de jullie scheiding te begeleiden.

 2. 2Tweede stap: is de scheidingsmelding.

  Het is van belang dat beide aankomend ex-partners elkaar vertellen dat ze willen scheiden. Dit voorkomt onduidelijkheden en zo weet men waar hij/zij aan toe is. Geef elkaar de ruimte om deze boodschap een plaats te geven.

 3. 3Derde stap: is het intakegesprek.

  Soms volgt deze direct na het vrijblijvende gesprek en de scheidingsmelding. Er zal een inventarisatie worden gedaan van de benodigde gegevens zoals: de persoonsgegevens, inkomstengegevens, hypotheekgegevens, het pensioen, de financiën etc. Naar aanleiding hiervan kunnen wij aangeven wat er besproken moet worden.

 4. 4Vierde stap: is het eventuele ouderschapsplan.

  Kinderen hebben niet gekozen voor de scheiding en hebben dan ook het recht om zo snel mogelijk te weten waar zij aan toe zijn. Afspraken over de zorg-, omgangsregeling en eventuele kinderalimentatie zullen worden vastgelegd in het ouderschapsplan.

 5. 5Vijfde stap: bestaat uit meerdere gesprekken.

  Het is een vervolg op de geïnventariseerde stukken in stap drie. Te denken valt dan aan het bespreken van de verdeling van financiële en materiële zaken. En punten waarover u het nog niet met elkaar eens bent. Zodra jullie beiden tevreden zijn over de gemaakte afspraken zal dit in een convenant opgesteld worden, nogmaals met jullie worden doorlopen en worden ondertekend.

 6. 6Zesde stap: is het indienen van het gezamenlijk verzoek bij de rechtbank. 

  De rechter zal de stukken in behandeling nemen en na gemiddeld zo’n 8 tot 12 weken is de scheiding een feit.

 7. 7Zevende stap: is een aanvulling op onze dienstverlening. 

  Ondanks dat de zaken geregeld zijn, willen wij graag enkele weken, na inschrijving bij het gemeentelijke register, een afspraak maken om te bespreken hoe het met jullie gaat, of er nog vragen zijn en of jullie tevreden zijn over de dienstverlening.

Gemiddeld zijn er vijf tot zes afspraken van ongeveer twee uur nodig om tot ondertekening over te gaan en het indienen van het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Laat ons contact met u opnemen. Geheel vrijblijvend

Neem contact op
“Snel een scheiding regelen lijkt fijn maar kan achteraf een hoop kopzorgen en alsnog ruzies opleveren. Wij nemen dan ook graag de tijd voor u om dit te voorkomen. Liever 2 afspraken teveel dan te weinig.”
Steven de Leeuw

Erkend Financieel Adviseur & Scheidingsbemiddelaar

De Leeuw Advies & Bemiddeling

De Leeuw Advies & Bemiddeling is in 2010 opgericht door Steven de Leeuw en is gevestigd in Numansdorp. In opdracht van Randstad Financieel Adviesgroep BV adviseert hij o.a. in hypotheken en verzekeringen. In 2013 is de dienstverlening uitgebreid met scheidingsbemiddeling / mediation.

Bezoekadres

Edisonstraat 78
3281 NC  Numansdorp
KvK: 51100800

Samenwerking

Logo AFS groep
Logo Randstad Financieel Adviesgroep