Alimentatie

Kinderalimentatie en partneralimentatie

Kinderalimentatie

Wanneer er kinderen in een scheiding aanwezig zijn, zal er meestal een kinderalimentatie betaald moeten worden. De hoogte van de kinderalimentatie is afhankelijk van o.a. de behoefte en de draagkracht welke per situatie verschillend zijn. Kinderalimentatie loopt tot de leeftijd van 18 jaar, maar kan bij studerende kinderen worden verlengd. Tevens wordt de alimentatie jaarlijks door de overheid geïndexeerd. Over kinderalimentatie hoeft geen belasting betaald te worden.

Partneralimentatie

Wanneer één van beide partners niet in staat is om zichzelf te voorzien van een inkomen of een drastische verlaging heeft van inkomen, in vergelijking tot de situatie tijdens de huwelijkse periode, kan er recht zijn op een partneralimentatie. Hiervoor kunnen wij ook eventueel een berekening maken.Deze partneralimentatie is een bruto inkomen en dient door de ontvangende partij opgeven te worden bij de belasting aangifte. De belastingdienst zal hier vervolgens inkomstenbelasting over heffen. De betalende partij kan deze weer opgeven als aftrekpost bij de belastingaangifte.

Wilt u graag meer informatie over alimentatie?

Laat ons contact met u opnemen. Geheel vrijblijvend

Neem contact op
“Gezamenlijk scheiden geeft meer ruimte voor een gescheiden toekomst.”
Steven de Leeuw

Erkend Financieel Adviseur & Scheidingsbemiddelaar

De Leeuw Advies & Bemiddeling

De Leeuw Advies & Bemiddeling is in 2010 opgericht door Steven de Leeuw en is gevestigd in Numansdorp. In opdracht van Randstad Financieel Adviesgroep BV adviseert hij o.a. in hypotheken en verzekeringen. In 2013 is de dienstverlening uitgebreid met scheidingsbemiddeling / mediation.

Bezoekadres

Edisonstraat 78
3281 NC  Numansdorp
KvK: 51100800

Samenwerking

Logo AFS groep
Logo Randstad Financieel Adviesgroep