We gaan scheiden, en nu?

Wíj kunnen ook contact met ú opnemen

Voorkeur contact

4 + 5 =

Scheidingsbemiddeling

Het hoge woord is eruit: “Ik wil van je scheiden”. Als brenger van dat bericht ben je er al enige tijd mee bezig, maar als ontvanger kan het onverwachts komen. Gevoelens als boosheid, verdriet en teleurstelling kunnen zich uiten. Hoe dan ook, een onzekere periode breekt aan. Vragen zoals; hoe nu verder, wat gebeurt er met de kinderen, wie blijft er hier wonen en kan ik hier eigenlijk wel blijven wonen, zijn niet vreemd.

Scheidingsbemiddeling door De Leeuw Advies en Bemiddeling

Scheiden

Scheiden of relatiebeëindiging is niet waar jullie aan dachten toen jullie het ja-woord uitspraken of toen er besloten werd om te gaan samenwonen. Maar soms neemt het leven een andere wending met als gevolg dat samen verder gaan niet meer mogelijk is. De wijze waarop jullie vervolgens uit elkaar gaan is zowel voor jullie als voor de eventueel aanwezige kinderen bepalend.

Scheidingsbemiddelaar

En als er dan gezamenlijk besloten is om te gaan scheiden of de relatie te beëindigen is het zaak om alles goed te regelen. Een scheidingsbemiddelaar/mediator is dan een goede keuze om jullie te begeleiden tijdens deze lastige periode.

Mediation door De Leeuw Advies en Bemiddeling

Wat houdt scheidingsbemiddeling precies in?

Bij scheidingsbemiddeling/ mediation regel je de scheiding samen, met behulp van een bemiddelaar of mediator. Je hebt dus niet allebei een eigen advocaat nodig, maar probeert samen tot overeenstemming te komen voor wat betreft bijvoorbeeld de verdeling van de boedel, omgang met de kinderen en dergelijke.

Intentie er samen uit te komen

Bemiddeling is mogelijk voor zowel gehuwden, geregistreerde partners als samenwoners. In alle gevallen moet er veel geregeld worden en emoties zijn in alle situaties aanwezig. Als jullie de intentie hebben om er samen uit te komen, kunnen wij jullie helpen bij het maken van onderlinge afspraken, door jullie te informeren over de verschillende onderwerpen (op financieel, juridisch en emotioneel gebied). Deze afspraken nemen we dan op in een scheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan.

Professioneel en neutraal

Als bemiddelaar zijn wij een professionele, neutrale en onafhankelijke derde. Met als doel jullie te begeleiden in het scheidingsproces tot een goede gezamenlijke overeenkomst. Zodat zowel jullie als de aanwezige kinderen op een prettige manier aan een nieuw hoofdstuk in jullie leven kunnen beginnen.

Waarom De Leeuw Advies & Bemiddeling voor jullie scheidingsbemiddeling?

In de jarenlange rol als financieel adviseur heb wij veel scheidingen meegemaakt die, vooral op financieel vlak, niet goed geregeld waren. Het gevolg was dat er achteraf alsnog geldzaken verdeeld moesten worden, terwijl men dacht dat alles geregeld was.
Daarnaast weten wij uit eigen ervaring, als kind van gescheiden ouders, wat er allemaal kan gebeuren tijdens een scheiding waar ook kinderen bij betrokken zijn. En wat de eventuele gevolgen kunnen zijn van de manier waarop ouders met elkaar en de kinderen omgaan tijdens, maar zeker ook na de scheiding.
Dit is de reden geweest om in 2013, na de opleiding familiemediation, als scheidingsbemiddelaar te starten. Wij zijn dan ook van mening dat een goede beëindiging van een relatie meer ruimte geeft voor een nieuwe start en het eventueel (her)vinden van de rol als (alleenstaande) ouder. Een goede begeleiding van een bemiddelaar/mediator is dan ook een aanvulling in dit proces.
Omdat er op basis van een vast tarief gewerkt kan worden, is er geen tijdsdruk. Mochten er dus één of twee extra afspraken nodig zijn dan worden hier geen extra kosten voor in rekening gebracht.

Dit creëert rust en geeft de gelegenheid om goede afspraken te maken.

Naast de eigen uitgebreide kennis, beschikken wij over een groot netwerk van benodigde experts die kunnen worden ingeschakeld zowel tijdens en na het scheidingsproces. Je kunt dan denken aan een extern financieel adviseur, taxateurs, therapeuten, boekhouders en advocaten.
Steven de Leeuw erkend Scheidingsbemiddelaar

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Laat ons contact met u opnemen. Geheel vrijblijvend

Neem contact op

Meest gestelde vragen

Scheidingsbemiddeling

Hierbij een greep uit de meestgestelde vragen over scheidingsbemiddeling.

Staat uw vraag er niet bij? Schroom dan niet om (vrijblijvend) contact op te nemen met ons.

Ik wil scheiden maar kan ik dit éénzijdig doen?
Wat is de reden dat er een éénzijdige scheiding is? Dit is één van de eerste vragen die ik als scheidingsbemiddelaar stel als ik deze vraag krijg. Gelukkig is dit nog niet veel voorgekomen maar als het niet anders kan dan zal men contact op moeten nemen met een advocaat om een éénzijdig verzoek tot echtscheiding in te dienen. Vaak zal ook een rechter, helemaal als er kinderen bij betrokken zijn, doorverwijzen naar Mediation.
Wij hebben besloten om geen partneralimentatie te eisen. Kan dit?
Ja, dat kan. Het is een recht, geen plicht. Als partijen anders besluiten dan staat hen dit vrij. Wel kan het zo zijn dat wanneer de alimentatiegerechtigde een uitkering gaat aanvragen de uitkerende instantie een beroep doet op dit recht. Gevolg is dan dat alsnog direct of indirect aan de alimentatie gerechtigde betaald moet worden. Maar dit is dus alleen wanneer er sprake is voor een aanvraag tot een uitkering.
Advocaat of Mediator?
Een advocaat treed vaak op voor één van de partijen maar kan ook voor beide partijen optreden. Het uurtarief van een advocaat ligt hoger dan dat van een mediator. Er is echter wel een advocaat nodig om het verzoek tot echtscheiding in te dienen bij de rechtbank. De Leeuw Advies & Bemiddeling verzorgt dit allemaal indien dit gewenst is.
Wij zijn 4 jaar geleden gescheiden maar ik sta nog steeds op de hypotheek vermeld. Hoe kan dat?
Dit kan diverse redenen hebben. De meest voor de hand liggende is dat partijen simpel weg vergeten zijn de vertrekkende partij te laten ontslaan van zijn of haar hoofdelijke aansprakelijkheid.
Het kan echter ook zijn dat de partij die de hypotheek op zich wilde nemen niet de financiële middelen heeft om dit ook daadwerkelijk te realiseren. En de bank dus de ander niet van zijn of haar (mede) aansprakelijkheid ontslaat. Want mocht degene die in de woning blijft wonen niet meer aan de financiële verplichtingen voldoen dan wil de bank dit kunnen verhalen bij de ander. Maar zolang er keurig betaald wordt zal de bank er geen probleem van maken.

Let op! Fiscaal zitten hier wel grote gevolgen aan vast. Daar gaan we graag persoonlijk over in gesprek.

Hoe lang duurt een scheidingsbemiddelingstraject?
Hoelang een scheidingsbemiddeling duurt is per situatie verschillend. De ene keer gaat het sneller dan de andere keer. Ons streven is om de zaken goed te bespreken en vast te leggen. Hierdoor kan het traject iets langer duren dan verwacht. Gemiddeld zijn er zo’n zes gesprekken nodig voordat de stukken ingediend kunnen worden bij de rechtbank.

De Leeuw Advies & Bemiddeling

De Leeuw Advies & Bemiddeling is in 2010 opgericht door Steven de Leeuw en is gevestigd in Numansdorp. In opdracht van Randstad Financieel Adviesgroep BV adviseert hij o.a. in hypotheken en verzekeringen. In 2013 is de dienstverlening uitgebreid met scheidingsbemiddeling / mediation.

Bezoekadres

Edisonstraat 78
3281 NC  Numansdorp
KvK: 51100800

Samenwerking

Logo AFS groep
Logo Randstad Financieel Adviesgroep