Hypotheek
Het huis van uw dromen op het oog?Aankoop woning en de benodigde hypotheek
U heeft een woning op het oog en wil graag advies over de juiste hypotheek. In samenwerking met onze opdrachtgevers zijn wij de aangewezen partij en kunnen wij u helpen de juiste keuze te maken.
Dit doen wij als volgt:
1. Inventarisatie
2. Advies
Naar aanleiding van de inventarisatie zullen wij u advies geven.
3. Taxatie
Wij regelen de benodigde taxatie voor u.
4. Ondersteuning
Verder ondersteunen wij u tot aan de notaris.
Veranderingen
Een mens verhuist gemiddeld drie keer in zijn leven. Bijvoorbeeld omdat men gaat samenwonen, het gezin zich uitbreidt, gaat scheiden of te maken krijgt met een wijziging in de werksituatie.
Dit brengt ook gevolgen met zich mee als het gaat om de hypotheek. Ook hierin kunnen wij u, in opdracht van Randstad Financieel Adviesgroep BV, adviseren en ondersteunen.
Overlijden of Arbeidsongeschiktheid
Beide situaties kunnen grote gevolgen hebben voor de betaalbaarheid van de hypotheek. Niet alleen emotioneel maar ook financieel kan dit dus gevolgen hebben. Samen met u bespreken wij deze gevolgen en kijken we welke risico’s u wel en niet wil lopen.
Starter
Als u uw eerste koopwoning wilt gaan realiseren, bent u een starter op de woningmarkt. Dan krijgt u te maken met een annuïteiten hypotheek en/of een lineair dalende hypotheek.
- Kenmerken van een annuïteiten hypotheek; gelijkblijvende maandlast en directe aflossing op de hypotheekschuld.
- Kenmerken van een lineair dalende hypotheek; dalende maandlast en directe aflossing op de hypotheekschuld.
Het verschil tussen deze hypotheken is dat de maandlasten van een lineair dalende hypotheek in het begin hoger zijn dan bij een annuïteiten hypotheek. Echter na 30 jaar heeft men bij een lineair dalende hypotheek totaal minder betaald aan rente en aflossing. Wat het beste bij u past is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen.
Doorstromer
Als u reeds een eigen woning met hypotheek heeft en u besluit een andere woning te kopen, bent u een doorstromer op de woningmarkt. In deze situatie krijgt u met veel belastingtechnische vraagstukken te maken. Zeker wanneer de eerste woning is gekocht voor 01 januari 2013 en er sprake is van een overwaarde. Hebt u een woning gekocht voor 01 januari 2013 dan mag u nog gebruik maken van oude fiscale mogelijkheden. Een goed advies is in dit geval echt noodzakelijk.
Oversluiten
Persoonlijke situaties veranderen niet alleen bij een verhuizing, samenwoning of scheiding. Rentes dalen en wensen veranderen. Oversluiten of aanpassen van de bestaande hypotheek is dan een mogelijkheid. Of dit gunstig is zal berekend worden en in kaart moeten worden gebracht om een duidelijk beeld te krijgen van de voor- en/of eventuele nadelen.
In een persoonlijk gesprek kunnen wij dit met u bekijken.
Tweede hypotheek
Er kan een situatie ontstaan waarbij u graag een aanpassing wenst te doen op uw huidige woning. Hierbij kunt u denken aan het vernieuwen van een badkamer, keuken of een uitbouw. Wanneer u hiervoor niet de eigen middelen heeft of het eigen geld hiervoor niet volledig wil gebruiken is een tweede hypotheek een mogelijkheid om uw wensen alsnog in vervulling te laten gaan. De mogelijkheden van een tweede hypotheek zijn afhankelijk van diverse factoren. Er zal dan op basis van een persoonlijke inventarisatie gekeken moeten worden naar de mogelijkheden om uw wensen in vervulling te laten gaan.
Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?
Laat ons contact met u opnemen. Geheel vrijblijvend
Neem contact opMeest gestelde vragen
Hypotheek
Hierbij een greep uit de meestgestelde vragen over hypotheken.
Staat uw vraag er niet bij? Schroom dan niet om (vrijblijvend) contact op te nemen met ons.
Hypotheek oversluiten, doen of niet doen?
Restschuld, wat nu?
De woning is verkocht maar er is een restschuld. Er zijn een aantal scenario’s. Onder andere de woning is verkocht en er is of wordt een nieuwe woning gekocht. Een restschuldfinanciering is dan vaak een mogelijkheid. Deze lening komt naar de hypotheek voor de aangekochte woning te lopen en moet in een periode van 10 of 15 jaar worden ingelost op basis van een annuïtaire of lineair dalende hypotheek. De lening blijft aftrekbaar daar er een eigen woning is.
Of men gaat na de verkoop een huur woning betrekken. Is er sprake van een NHG hypotheek dan kan het zijn dat in bepaalde omstandigheden het waarborgfonds eigen woningen de schuld over neemt. Of er wordt met de bank een aflosregeling getroffen. Omdat er geen eigen woning meer is zal de schuld niet meer fiscaal aftrekbaar zijn.
Wat kan ik lenen?
Dit is een veel gestelde vraag en wordt ook vaak op internet berekend. Echter zijn er veel factoren die meespelen in het berekenen van de maximale leencapaciteit. Vaak wordt er gerekend met het bruto maandelijkse loon en het vakantie geld. Maar het kan ook zijn dat men per vier weken loon ontvangt of een winstuitkering heeft. Dit zijn looncomponenten die meegenomen mogen worden. Maar de rente die betaald moet gaan worden speelt ook mee.
Financieel adviseurs hebben vaak de mogelijkheid om bij meerdere geldverstrekkers te kijken. En dat kan net dat kleine beetje extra opleveren wat u nodig heeft. Daarin tegen kunnen onder andere leningen, geoorloofde roodstand en een partneralimentatieverplichting de maximale leencapaciteit negatief beïnvloeden.
Een persoonlijk gesprek met een financieel adviseur is dus vaak verstandig. U kunt een werkgeverklaring downloaden via onze downloads en in laten vullen door uw werkgever. Dit geeft gelijk een goed inzicht in het loon waarmee gerekend kan worden.
Ik heb een BKR registratie. Kan ik nu wel een hypotheek krijgen?
Een BKR registratie hoeft geen probleem te zijn. Het enige wat de bank wil weten is of er nog kredieten lopen en of deze naast de eventuele hypotheek kunnen lopen. Daarnaast wordt er ook gekeken of er een negatieve registratie is of is geweest. Dit geeft de geldverstrekker inzicht in het betalingsmoraal van een aanvrager en kan, afhankelijk van de codering, een afwijzing opleveren.
Bij het BKR kunt u een uitdraai opvragen wanneer u niet zeker weet of er sprake is van een negatieve codering.
“Hypotheek nodig? In opdracht van Randstad Financieel Adviesgroep BV kunnen wij u van A tot Z begeleiden.”
De Leeuw Advies & Bemiddeling
De Leeuw Advies & Bemiddeling is in 2010 opgericht door Steven de Leeuw en is gevestigd in Numansdorp. In opdracht van Randstad Financieel Adviesgroep BV adviseert hij o.a. in hypotheken en verzekeringen. In 2013 is de dienstverlening uitgebreid met scheidingsbemiddeling / mediation.
Bezoekadres
Edisonstraat 78
3281 NC Numansdorp
KvK: 51100800